Jak pomocí masáže bojovat s celulitidou

19.11.2022

Jak pomocí masáže bojovat s celulitidou

Celulitida není nemoc, ale spíše estetický problém, který může postihnout každého. Je to způsobeno tukovými buňkami a pojivovou tkání, které tlačí na kůži a způsobují její vyboulení směrem ven. Celulitida je častější u žen než u mužů, přičemž 90 % žen má v určité fázi svého života celulitidu. Celulitida může být způsobena hormonálními změnami, genetikou nebo jinými faktory, jako je strava a nedostatek pohybu.

Jak může masážní terapie pomoci s celulitidou

Celulitida je stav, kdy se kůže jeví jako dolíčky nebo hrudky. Masážní terapie je jedním z nejlepších způsobů, jak bojovat proti celulitidě, protože zvyšuje krevní oběh, snižuje záněty a podporuje lymfatickou drenáž.

Masážní terapie se po staletí používá jako způsob léčby různých stavů. V dávných dobách se masáž používala k léčbě nemocí, jako je artritida nebo deprese. Dnes se masážní terapie používá k mnoha různým účelům, včetně zvládání bolesti, úlevy od stresu a dokonce i hubnutí. Bylo také zjištěno, že masážní terapie je účinná při léčbě celulitidy, protože zvyšuje krevní oběh, který pomáhá odstraňovat toxiny z těla, které způsobují celulitidu.

Jaké jsou nejlepší typy masáží na celulitidu?

Existuje mnoho různých druhů masáží, které můžete vyzkoušet, abyste zmírnili celulitidu. Níže jsou uvedeny nejoblíbenější typy masáží.

Švédská masáž: Tento typ masáže je jedním z nejoblíbenějších typů a často se používá k relaxaci nebo uvolnění svalového napětí. Je to také skvělý typ pro použití, když má někdo hodně celulitidy, protože může pomoci odbourávat tuky v těle, což pomůže snížit celulitidu.

Hluboká masáž: Stejně jako švédská je i tento typ masáže velmi oblíbený a často se používá pro uvolnění svalového napětí a pro podporu průtoku krve v těle. Tento typ se více zaměřuje na práci s hlubokými tkáněmi než švédský, což znamená, že bude účinnější při odbourávání tuků a redukci celulitidy.

Lymfatická masáž: Díky lymfodrenáži se v těle rozproudí tok lymfy, podpoří metabolismus a také detoxikaci organismu. Dojde jak k uvolnění zadržované vody, tak odplavování škodlivých látek z těla, což má pozitivní účinky na zmírnění celulitidy.

Sportovní masáž: Tento typ masážní terapie se zaměřuje na zlepšení sportovního výkonu uvolněním napjatých svalů, zvýšením průtoku krve a snížením zánětu. Obvykle se nepoužívá jako léčba proti celulitidě ale může pomoci zlepšit svalový tonus a snížit celulitidu.

Další způsoby, jak se zbavit celulitidy

Celulitida může postihnout různé části těla, ale nejčastěji se vyskytuje na stehnech a zadku. Dobrou zprávou je, že na celulitidu existuje i pár dalších způsobů jak moci zmírnit projevy celulitidy. Zahrnuje to například změny jídelníčku, nebo více pohybu a cvičení. Udržování formy je skvělý způsob, jak bojovat s celulitidou. Cvičení, jako je chůze a plavání, pomáhá vaší pokožce zůstat pevnou a pružnou!

Nejnovější články

Jak pomocí masáže bojovat s celulitidou

Celulitida není nemoc, ale spíše estetický problém, který může postihnout každého. Je to způsobeno tukovými buňkami a pojivovou tk... Číst dál

Čokoládová masáž a její zdravotní přínosy

Čokoládová masáž je exotická a smyslná forma masáže. I když se to může zdát jako zábavný, odlehčený experiment, ve skutečnosti je ... Číst dál

Co je masáž a jaké jsou nejčastější typy masáží

Masáže se praktikují již více než 5000 let. Je to forma fyzikální terapie, která využívá ruce k vyvíjení tlaku a manipulaci se sva... Číst dál