Co je masáž a jaké jsou nejčastější typy masáží

1.11.2022

Co je masáž a jaké jsou nejčastější typy masáží

Masáže se praktikují již více než 5000 let. Je to forma fyzikální terapie, která využívá ruce k vyvíjení tlaku a manipulaci se svaly. Uvádí se, že je prospěšná v řadě výhod, včetně úlevy od bolesti svalů, zlepšení krevního oběhu a snížení únavy. Slouží také k rehabilitačním účelům. Daoistická masáž využívá ruce k manipulaci s různými tlakovými body na těle pro účinky podporující zdraví. Tyto body jsou soustředěny na meridiánech podél „energetických kanálů“ (známých jako kanály). Manipulace s těmito body údajně podporuje zdraví prostřednictvím relaxace a uvolnění napětí stimulací toku čchi.

Různé druhy masáží zahrnují švédskou, hloubkovou, sportovní, thajskou, reflexní a další. Masážní terapie je obvykle prováděna v profesionálním prostředí licencovaným masážním terapeutem. Může být použit jako technika úlevy od bolesti nebo ke zlepšení krevního oběhu a lymfatického toku v těle.

Jaké jsou nejčastější typy masáží?

Masáže jsou běžnou formou léčby různých zdravotních stavů. Existuje mnoho různých typů a každý z nich má své vlastní výhody.

Mezi nejčastější typy masáží patří švédská masáž, masáž hlubokých tkání, masáž trigger pointů a sportovní masáž.

Existují také různé kontraindikace, které je třeba zvážit před zahájením masáže. Lidé s nízkým krevním tlakem by například neměli podstupovat masáž hlubokých tkání nebo spouštěcích bodů, protože by se jim ze zvýšeného tlaku na tělo mohla točit hlava nebo se jim zatočila hlava.

Jak často byste měli chodit na masáž a jaký typ je nejlepší?

Masáže jsou skvělým způsobem, jak relaxovat a zmírnit stres, ale může být obtížné vědět, kdy si naplánovat další schůzku.

Doporučuje se, abyste si dopřáli masáž alespoň jednou měsíčně nebo každých několik měsíců, pokud máte chronickou bolest. Pokud chcete ze své masáže vytěžit maximum, zkuste si dát masáž pohárem. Je to jako výměna oleje pro vaše tělo a zanechá vás svěží a omlazený.

Jaké jsou nejčastější důvody ukončení masáže

Existuje mnoho důvodů, proč lidé přestanou chodit na masáže. Nejčastější je, že je po masáži bolí hlava. Je to proto, že masáž rozpohybuje krev a tekutiny v těle a někdy to může vést k bolesti hlavy.

Dalším důvodem pro ukončení masáže je, že během masáže nebo po ní pociťujete bolest. Mohlo by to být způsobeno uzly ve svalech, napjatým krkem nebo dokonce příliš silným tlakem na tlakové body.

Pokud je bolest nepřetržitá, je nejlepší se masáži úplně vyhnout. Jak mohu předejít bolesti hlavy po masáži? - Zůstaňte hydratovaní před, během a po masáži. Pokud nejste před sezením dostatečně hydratovaní, budete pociťovat bolesti hlavy častěji.

Pravidla masáže, která potřebujete znát

Masáže jsou tu již tisíce let. Jedná se o ošetření, které se provádí třením rukou, nohou, zad nebo jiných částí těla nějakým druhem oleje nebo pleťové vody. Masáží lze zmírnit stres a mnoho dalších zdravotních problémů. Může také pomoci při nespavosti a depresích. K masáži se používá široká škála olejů. Některé oblíbené oleje jsou olivový olej, kokosový olej a sladký mandlový olej. Existují dokonce i takové, které vůbec nevoní jako slunečnicový nebo avokádový olej.

Je důležité si uvědomit, že masáž není vhodná pro každého. Pokud máte určité zdravotní potíže, jako je srdeční onemocnění nebo vysoký krevní tlak, pokud jste těhotná nebo kojíte, pokud máte cukrovku nebo pokud vám lékař řekl, abyste masáž neprováděli, neměl by ji provádět nikdo jiný než váš lékař.

Nejnovější články

Jak pomocí masáže bojovat s celulitidou

Celulitida není nemoc, ale spíše estetický problém, který může postihnout každého. Je to způsobeno tukovými buňkami a pojivovou tk... Číst dál

Čokoládová masáž a její zdravotní přínosy

Čokoládová masáž je exotická a smyslná forma masáže. I když se to může zdát jako zábavný, odlehčený experiment, ve skutečnosti je ... Číst dál

Co je masáž a jaké jsou nejčastější typy masáží

Masáže se praktikují již více než 5000 let. Je to forma fyzikální terapie, která využívá ruce k vyvíjení tlaku a manipulaci se sva... Číst dál