Čokoládová masáž a její zdravotní přínosy

12.11.2022

Čokoládová masáž a její zdravotní přínosy

Čokoládová masáž je exotická a smyslná forma masáže. I když se to může zdát jako zábavný, odlehčený experiment, ve skutečnosti je to skvělý způsob, jak uvolnit svaly a omladit pokožku.

Čokoládové masáže se často provádějí jako součást lázeňské procedury, během níž si někdo obvykle vstoupí do vířivky nebo koupele s čokoládou na kůži (kterou můžete následně sníst) a poté relaxovat v sauně nebo páře. Masážní terapeuti často vytvářejí a specifický typ čokolády pro použití při masáži a po dokončení relaxace vám obvykle zbude čokoláda. I když se to může zdát jako požitkářský zážitek, ve skutečnosti je to skvělý způsob, jak uvolnit své tělo po dlouhém a stresujícím dni.

Výhody čokoládové masáže

Přínosy čokoládové masáže jsou četné a lze je využít v boji proti mnoha kožním problémům. Čokoláda je plná antioxidantů, které mohou pomoci v boji proti volným radikálům ve vašem těle. Obsahuje také hořčík, který je potřebný k udržení elasticity a jemnosti pokožky, stejně jako taniny, které mohou pomoci s hyperpigmentací a vráskami. Toto je seznam výhod, které má čokoládová masáž na pokožku:

- Zlepšuje průtok krve a krevní oběh

- Uvolňuje stres

- Zvyšuje hladinu serotoninu

- Snižuje úzkost a deprese

- Pomáhá při nespavosti

- Snižuje krevní tlak

- Zlepšuje imunitu

Jak si udělat doma čokoládovou masáž?

Chcete-li si udělat čokoládovou masáž doma, můžete k masáži jednoduše použít rozpuštěnou čokoládu. Čokoláda se může před aplikací na pokožku ohřát v mikrovlnné troubě asi 15 sekund. Můžete se také rozhodnout přidat do čokolády nějaké oleje a jiné tuky, jako je mandlové máslo nebo kokosový olej, které vaší pokožce dodají přidanou hydrataci. Poté, co si rozpuštěnou čokoládu nalijete na pokožku a necháte ztuhnout, můžete ji začít krouživými pohyby masírovat buď prsty, nebo dlaní.

Jakou čokoládu použít k masáži

Ne všechny čokolády jsou vhodné pro masáž. Pro čokoládovou masáž vybírejte čokoládu, která se snadno rozpouští, jako například hořká nebo hořkosladká. S bílou nebo mléčnou čokoládou, která má více cukru, se bude pracovat těžko.

Nejnovější články

Jak pomocí masáže bojovat s celulitidou

Celulitida není nemoc, ale spíše estetický problém, který může postihnout každého. Je to způsobeno tukovými buňkami a pojivovou tk... Číst dál

Čokoládová masáž a její zdravotní přínosy

Čokoládová masáž je exotická a smyslná forma masáže. I když se to může zdát jako zábavný, odlehčený experiment, ve skutečnosti je ... Číst dál

Co je masáž a jaké jsou nejčastější typy masáží

Masáže se praktikují již více než 5000 let. Je to forma fyzikální terapie, která využívá ruce k vyvíjení tlaku a manipulaci se sva... Číst dál